Afriška potovanja
a la carte z
Liberty Travel

Naša pot v Afriko se je pričela pred več kot desetletjem. Prašne ravnice, na katerih se pasejo žirafe, sloni, gazele, zebre in drugi so nas tako zaznamovale, da kontinenta nikoli nismo zares zapustili. Zelo nam je pri srcu, zato tja tudi sami redno zahajamo.

Na tej strani vam ponujamo pester izbor najbolj priljubljenih a la carte afriških potovanj, ki pa jih na osnovi vaših želja lahko priredimo samo za vas. Primere programov si lahko ogledate pod posameznimi državami, lahko pa kliknite na aktivnost, ki jo želite, in prikazale se vam bodo države, kjer so te aktivnosti na voljo.

Pri Liberty Slovenia smo strokovnjaki za “a la carte“ afriška potovanja, potovanja po meri, in prepričani smo, da vam lahko pri pripravi dopusta po vašem okusu ustrežemo. Potujete lahko kadarkoli v letu, po želji vam prilagodimo dolžino potovanja, izbirate lahko med različnimi kategorijami hotelov,… Skoraj vse je možno.

Pišite nam, nas pokličite ali obiščite in prisluhnili bomo vašim željam. Skupaj bomo sestavili program, ki bo tako po vsebinski kot tudi po finančni plati zadovoljil vaše potrebe in zmožnosti.

Veselimo se vašega obiska!

                     Klikni na izbiro

Ruanda

Ruanda je majhna celinska država brez morja. Ima številne znamenitosti, vendar pa je njena glavna turistična atrakcija zagotovo srečanje z gorskimi gorilami. Na svetu jih živi še nekaj več kot 800, polovica v ugandskem narodnem parku Bwindi Impenetrable, druga polovica pa v gorovju Virunga. Z ognjeniki posejano gorovje se razprostira na obmejnem območju med Ruando, Ugando in Demokratično Republiko Kongo. Najlažji dostop do goril je ravno v Ruandi, saj boste potrebovali le 2 dni, da jih obiščete, boste pa zato morali odšteti več za dovolilnico kot v Ugandi. Čeprav je obisk goril drag, pa je vreden vsakega evra. Srečanje z gorilami je namreč eno najbolj impresivnih srečanj z divjimi živalmi na svetu! Ruando je lepo kombinirati z Ugando ali s safarijem v Keniji oziroma Tanzaniji.

več o tem

Uganda

Gorile, šimpanzi in osupljiva narava so prve značilnosti, na katere pomislimo, ko slišimo ime Uganda. Ali ste vedeli, da ima ta biser Afrike, kot jo je poimenoval Winston Churchill, najvišjo koncentracijo primatov na svetu? Srečanje z gorilami in šimpanzi v naravi je eno najbolj impresivnih srečanj z divjimi živalmi na svetu! Čeprav so ta srečanja draga, pa so vredna vsakega evra. Uganda je tudi dom najvišjemu gorovju v Afriki, je dom izviru Nila, je raj za ljubitelje ptic, v številnih narodnih parkih pa lahko doživite tudi pravi afriški safari. Ker masovni turizem Ugande še ni odkril, jo je še toliko lepše obiskati.

več o tem