Afriška potovanja
a la carte z
Liberty Travel

Naša pot v Afriko se je pričela pred več kot desetletjem. Prašne ravnice, na katerih se pasejo žirafe, sloni, gazele, zebre in drugi so nas tako zaznamovale, da kontinenta nikoli nismo zares zapustili. Zelo nam je pri srcu, zato tja tudi sami redno zahajamo.

Na tej strani vam ponujamo pester izbor najbolj priljubljenih a la carte afriških potovanj, ki pa jih na osnovi vaših želja lahko priredimo samo za vas. Primere programov si lahko ogledate pod posameznimi državami, lahko pa kliknite na aktivnost, ki jo želite, in prikazale se vam bodo države, kjer so te aktivnosti na voljo.

Pri Liberty Slovenia smo strokovnjaki za “a la carte“ afriška potovanja, potovanja po meri, in prepričani smo, da vam lahko pri pripravi dopusta po vašem okusu ustrežemo. Potujete lahko kadarkoli v letu, po želji vam prilagodimo dolžino potovanja, izbirate lahko med različnimi kategorijami hotelov,… Skoraj vse je možno.

Pišite nam, nas pokličite ali obiščite in prisluhnili bomo vašim željam. Skupaj bomo sestavili program, ki bo tako po vsebinski kot tudi po finančni plati zadovoljil vaše potrebe in zmožnosti.

Veselimo se vašega obiska!

                     Klikni na izbiro

Južna Afrika

Južna Afrika je dežela raznovrstnih pokrajin, najlepšega afriškega mesta Cape town, številnih obrazov ter najrazličnejših ljudstev in kultur. V državi, ki se ponaša z odličnimi safariji, obalo dveh oceanov, vinorodnimi dolinami in z visokimi gorami, lahko občutimo izjemno sožitje napredka in tradicije. Za Južno Afriko je najbolj značilen tip potovanja tako imenovani »self drive«. Če vam bolj ustreza potovati z vodnikom ali v skupini, je seveda tudi to mogoče. Država pa je poznana predvsem po raznolikosti. Toliko različnih stvari, kot jih lahko doživite v Južni Afriki, ne boste doživeli nikjer drugje v podsaharski Afriki: mesta, klasičen afriški safari, narava, ogledi kitov, pingvinov, morskih levov, potapljanje z morskimi psi, odlična hrana, še boljše vino, farme nojev,…

več o tem

Kenija

Kenija, nekdanja obljubljena dežela belih naseljencev, je zaradi pisanosti živalskega in rastlinskega sveta, zaradi lahke in hitre dostopnosti do narodnih parkov ter zaradi dobrih letalskih povezav ena najbolj turistično obiskanih dežel v Afriki. Kenija je naravni paradiž in nudi izjemno safari dogodivščino. Vendar če želite dobro izkušnjo, se je safarijem iz Mombase potrebno izogniti. Odpravite se v Masai Maro in parke v notranjosti dežele, kjer se bo pred vašimi očmi odvijal nepozaben živalski svet.

več o tem

Malavi

Značilnosti, ki jih opevajo turistični prospekti o Malaviju so raznolika in čudovita pokrajina, prvinsko življenje, pestro živalstvo in rastlinstvo narodnih parkov ter obrežje jezera Malavi, ki prekosi marsikatero obalo tropskih morij. Vendar pa Malavi slovi predvsem po svojih prijaznih prebivalcih, ki vas bodo sprejeli z iskreno dobrodošlico in širokim nasmehom na obrazu. Safari v Malaviju mogoče ni tako dober, kot je v sosednji Tanzaniji in Zambiji, vendar je kombinacija safarija, plantaž čaja, narave, domačinov in obale tista, zaradi katere je obisk te majhne dežele v JV Afriki tako izjemen. Zaradi manjših razdalj pa so tudi vožnje bolj znosne.

več o tem

Mozambik

Čeprav je bil Mozambik še pred kratkim med najmanj znanimi destinacijami južne Afrike, postaja ena najbolj prestižnih in privlačnih destinacij na vsej celini. Največje značilnosti Mozambika so predvsem čudovite obale, ki jih krasijo neokrnjeni otoki. Morska lepota vas bo dobesedno hipnotizirala. Letalske povezave do Mozambika sicer niso najboljše in cene so vse drugo kot ugodne, vendar če želite neokrnjene plaže, boste v Mozambiku doživeli pravi raj.

več o tem

Tanzanija z Zanzibarjem in Pembo

Tanzanija je med Slovenci ena izmed najbolj priljubljenih držav črne Afrike. Tanzanija je “in”. Vsi obožujejo Serengeti in Ngorongoro, ki sta bogata z življenjem. Njun obisk boste le stežka pozabili, saj predstavlja safari v njegovi najlepši luči. V Tanzaniji pa najdemo še najmanj dva superlativa. Prvi je najvišji gorski masiv na stari celini, mogočni Kilimandžaro, in drugi so neskončne plaže rajskega Zanzibarja. Veliko je razlogov, da pokukate v ta košček našega planeta.

več o tem