Afriška potovanja
a la carte z
Liberty Travel

Naša pot v Afriko se je pričela pred več kot desetletjem. Prašne ravnice, na katerih se pasejo žirafe, sloni, gazele, zebre in drugi so nas tako zaznamovale, da kontinenta nikoli nismo zares zapustili. Zelo nam je pri srcu, zato tja tudi sami redno zahajamo.

Na tej strani vam ponujamo pester izbor najbolj priljubljenih a la carte afriških potovanj, ki pa jih na osnovi vaših želja lahko priredimo samo za vas. Primere programov si lahko ogledate pod posameznimi državami, lahko pa kliknite na aktivnost, ki jo želite, in prikazale se vam bodo države, kjer so te aktivnosti na voljo.

Pri Liberty Slovenia smo strokovnjaki za “a la carte“ afriška potovanja, potovanja po meri, in prepričani smo, da vam lahko pri pripravi dopusta po vašem okusu ustrežemo. Potujete lahko kadarkoli v letu, po želji vam prilagodimo dolžino potovanja, izbirate lahko med različnimi kategorijami hotelov,… Skoraj vse je možno.

Pišite nam, nas pokličite ali obiščite in prisluhnili bomo vašim željam. Skupaj bomo sestavili program, ki bo tako po vsebinski kot tudi po finančni plati zadovoljil vaše potrebe in zmožnosti.

Veselimo se vašega obiska!

                     Klikni na izbiro

Kenija

Kenija, nekdanja obljubljena dežela belih naseljencev, je zaradi pisanosti živalskega in rastlinskega sveta, zaradi lahke in hitre dostopnosti do narodnih parkov ter zaradi dobrih letalskih povezav ena najbolj turistično obiskanih dežel v Afriki. Kenija je naravni paradiž in nudi izjemno safari dogodivščino. Vendar če želite dobro izkušnjo, se je safarijem iz Mombase potrebno izogniti. Odpravite se v Masai Maro in parke v notranjosti dežele, kjer se bo pred vašimi očmi odvijal nepozaben živalski svet.

več o tem

Namibija

Med puščavo Kalahari in hladnim Atlantikom se nahaja Namibija, ena najlepših dežel na svetu. Na več kot 40-krat večjem ozemlju od Slovenije živi približno toliko ljudi kot pri nas, vendar pa kljub temu v Namibiji prebiva pisana paleta tradicionalnih kultur. Poleg prebivalcev (Himbe so tiste, ki nas Slovence še posebej privlačijo) in bogate infrastrukture vam bodo pod kožo zlezli predvsem namibijska prostranost in brezmejnost narave, očarljivost puščave, čudovite barve sipin, gora in neba ter bogat živalski svet. Namibija ni klasična afriška država. Izjemno organizirana in urejena je, zato je še posebej primerna za tiste, ki prvič potujete v Afriko, oziroma za tiste, ki vam je narava neizmerno všeč. Večjega miru in prostranosti oz. manj turistov ne boste našli nikjer drugje. Verjemite, Namibija vas bo naravnost očarala! Raziščete jo lahko na tako imenovan »self drive« način, ki je v Namibiji zelo priljubljen in cenovno dostopnejši, lahko pa jo obiščete tudi z vodnikom, kar vam je ljubše.

več o tem

Tanzanija z Zanzibarjem in Pembo

Tanzanija je med Slovenci ena izmed najbolj priljubljenih držav črne Afrike. Tanzanija je “in”. Vsi obožujejo Serengeti in Ngorongoro, ki sta bogata z življenjem. Njun obisk boste le stežka pozabili, saj predstavlja safari v njegovi najlepši luči. V Tanzaniji pa najdemo še najmanj dva superlativa. Prvi je najvišji gorski masiv na stari celini, mogočni Kilimandžaro, in drugi so neskončne plaže rajskega Zanzibarja. Veliko je razlogov, da pokukate v ta košček našega planeta.

več o tem