Malavijska bisera

Malavijska_Bisera_1.jpg 

Malavijska_Bisera_2.jpg 

Raznolika pokrajina, pestro živalstvo in rastlinstvo narodnih parkov ter obrežje jezera Malavi, ki prekosi marsikatero obalo tropskih morij, so značilnosti, ki jih opevajo turistični prospekti o Malaviju. Država pa ne slovi zgolj po pristnosti in naravnih lepotah, ampak tudi po svojih prijaznih prebivalcih, ki vas bodo sprejeli z iskreno dobrodošlico in širokim nasmehom na obrazu. Poleg tega je Malavi eno najvarnejših in najbolj miroljubnih območij črne Afrike.
Si lahko želite še kaj več?!

1. dan: LILONGWE

Po pristanku v malavijski prestolnici, kjer vas bo pričakal naš predstavnik, prevoz do Heuglin's lodge-a***. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: LILONGWE - LIWONDE

Po zajtrku slikovita štiri urna vožnja do narodnega parka Liwonde, ki je najlepši malavijski narodni park za ogled živali in ena najboljših lokacij za ornitologe v centralnem in južnem delu afriškega kontinenta. V park so ponovno naselili nosoroge, ki jih zaradi krivolova še pred desetletjem ni bilo več mogoče videti. Velik del parka predstavljajo poplavne ravnice reke Shire, kjer se rade zadržujejo številne črede slonov, z malo sreče pa lahko naletite tudi na leoparda. Nastanitev v Mvuu kampu**** in kosilo. Po kosilu safari. Povratek v kamp, večerja in nočitev.

Malavijska_Bisera_3.jpg 

Malavijska_Bisera_4.jpg 

3. - 4. dan: LIWONDE

Narodni park Liwonde sestavljajo porečje reke Shire, močvirja in lagune, savana, stepa, gozdovi in hribovje. Zaradi raznolikosti pokrajine nudi dom številnim vrstam različnih živali in rastlin, glavna atrakcija parka pa so sloni, črni nosorogi, leopardi in antilope. Liwonde je poznan tudi kot eden najboljših krajev v centralni in južni Afriki za ornitologe. Dan vključuje dve aktivnosti. Na safari se boste lahko odpravili s čolnom, peš ali v avtu, lahko pa se boste tudi s kolesi odpeljali ven iz narodnega parka, do okoliških vasi, kjer boste doživeli izjemno kulturno izkušnjo. Kosilo, večerja in nočitev.

5. dan: LIWONDE - CHINTHECHE

Po zajtrku vožnja do kraja Chintheche, ki se nahaja ob jezeru Malavi. Vožnja je dolga in traja približno sedem ur, vendar bomo poskrbeli, da bo udobna in da boste imeli vmes dovolj časa za občudovanje krajev, skozi katere se boste peljali. Kosilo na poti. Malavi nima morske obale, se pa zato ponaša z jezerom, ki je tretje največje afriško jezero in zavzema kar eno petino površine države. Dom nudi več kot 2.000 vrstam rib in mnoge od njih so endemične vrste. Ker veliko rib živi tik pod površjem, je kraj kot nalašč za snorklanje in potapljanje, čudovite peščene plaže pa so več kot primerne za sprostitev. Plaže na tem delu jezera, kjer se nahaja hotel, so najlepše in hkrati najmanj obljudene v državi - kilometri in kilometri dolgih belih peščenih plaž z majhnimi ribiškimi vasicami. Nastanitev v hotelu Chintheche Inn****. Večerja in nočitev.

6. - 7. dan: CHINTHECHE

Jezero Malavi je prvi narodni park na svetu, ki je nastal z namenom, da bi zaščitili sladkovodne ribe. Zaradi kristalno čiste vode in številnih vrst rib se potapljanje in snorklanje v jezeru Malavi štejeta kot najboljše sladkovodno potapljanje in snorklanje na svetu. Dan lahko preživite aktivno ali ga namenite počitku in sprostitvi. Chintheche je primeren kraj za številne aktivnosti. Izbirate lahko med pohodništvom, kolesarskimi izleti, vodnimi športi, jahanjem, snorklanjem, obiskom lokalne tržnice, obiskom sosednjih vasi in spoznavanjem kulture domačinov ter opazovanjem ptic. Kosilo, večerja in nočitev.

Malavijska_Bisera_5.jpg 

8. dan: CHINTHECHE - LILONGWE

Po zajtrku prevoz do glavnega mesta. Sledi prosto popoldne za nakupe ali aktivnosti po vaših željah. Večerja in nočitev v Heuglin's lodge-u.

9. dan: LILONGWE

Po zajtrku prevoz do mednarodnega letališča in let proti domu.

SVETUJEMO VAM, DA NAM SPOROČITE ŽELEN DATUM ZAČETKA IN KONCA VAŠEGA POTOVANJA, MI PA VAM BOMO Z VESELJEM POSLALI IZRAČUN CENE IN PREVERILI MOŽNOST LETALSKIH VOZOVNIC!