Bocvana, dežela nasprotij - Kalahari, Okavango in Chobe

Bocvana_sl1.jpg 

Zaradi redke poseljenosti in neokrnjene narave je v Bocvani ena izmed pomembnejših vej gospodarstva turizem, oblasti pa se s številnimi omejitvami in visoko cenovnimi safariji trudijo, da ta ne bi prerasel v masovnega, kot je to primer v vzhodni Afriki, kjer se posledice že čutijo tudi v okolju.
Potovali boste po prostranstvih delte reke Okavango z najlepšimi sončnimi zahodi, kar jih boste kdaj videli, raziskovali sipine puščave Kalahari in v parku Chobe občudovali najbolj raznolik živalski svet v državi.
Si lahko želite še kaj več?!

1. dan: MAUN - KALAHARI

Po prihodu v Maun boste z manjšim letalom poleteli do puščave Kalahari. Prevoz do kampa Kalahari plains****. Nastanitev, večerja in nočitev.

Bocvana_sl3.jpg

2.- 3. dan: KALAHARI

Puščava Kalahari je dolgo peščeno območje, ki pokriva 70% površine Bocvane, del Zimbabveja, Namibije in Južne Afrike. Kalahari je večinoma pokrit z rdeče-rjavim peskom in ni čisto tipična puščava. Ponekod letna raven padavin znaša preko 250 mm, vendar voda vse prehitro ponikne, zato je življenje za rastlinje, živali in Bušmane, ki naseljujejo področje že tisoče let, velik izziv. Centralni Kalahari živalski rezervat se nahaja v središču puščave. Z 52.800 km2 je drugi največji rezervat na svetu, sestavljajo pa ga območja peščenih sipin in živega peska, nekaj dreves ter skopa vegetacija trnastega grmičevja. Področje nudi zavetišče številnim živalim, ki jih boste dva polna dneva opazovali s pomočjo izurjenih vodnikov, doživeli pa boste tudi avtentično izkušnjo z Bušmani. Zajtrk, kosilo, večerja in nočitev.

4. dan: KALAHARI - OKAVANGO

Po zajtrku safari. Povratek v kamp in kosilo ter po kosilu let do delte reke Okavango. Prevoz do Banoka kampa**** , nastanitev, večerja in nočitev.

5. - 6. dan: OKAVANGO

Področje delte Okavango je bilo nekdaj del jezera, ki se je izsušilo pred 10.000 leti. Danes reka Okavango skupaj s pritoki sestavlja četrto največje rečno omrežje v Afriki, vendar se ne izliva v morje temveč v puščavo Kalahari in tako ustvarja obsežna močvirja in izjemno okolje za opazovanje živali. Lagune, kanali in otočki pokrivajo svet, ki je skoraj tako velik kot Slovenija. Po vodi se boste lahko zapeljali tudi s čolni imenovani mokoro, ki so značilni za to področje. Zajtrk, kosilo, večerja in nočitev.

7. dan: OKAVANGO - KASANE - CHOBE

Po zajtrku prevoz do letališča in polet proti mestu Kasane, ki leži ob reki Chobe na severu Bocvane. Prevoz do Muchenje safari lodge-a****, nastanitev in kosilo. Na "lov" za pisano živalsko druščino se boste ponovno podali po kosilu. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

Bocvana_sl4.jpg

8. - 9. dan: CHOBE

Po zajtrku, ko se s sončnim vzhodom prebudi tudi življenje, vas ponovno čakajo nepozabna srečanja s pisanim živalskim svetom tega čudovitega narodnega parka, ki je po velikosti tretji največji v državi. V svetu je najbolj znan predvsem po številnih čredah slonov, vendar pa poleg slonov park ponuja najbolj raznolik živalski svet v državi. Povratek v lodge in kosilo. Po kosilu popoldanski safari, večerja in nočitev.

10. dan: CHOBE - KASANE

Po zajtrku prevoz do letališča in let proti domu.

SVETUJEMO VAM, DA NAM SPOROČITE ŽELEN DATUM ZAČETKA IN KONCA VAŠEGA POTOVANJA, MI PA VAM BOMO Z VESELJEM POSLALI IZRAČUN CENE IN PREVERILI MOŽNOST LETALSKIH VOZOVNIC!