Afriška potovanja
a la carte z
Liberty Travel

Naša pot v Afriko se je pričela pred več kot desetletjem. Prašne ravnice, na katerih se pasejo žirafe, sloni, gazele, zebre in drugi so nas tako zaznamovale, da kontinenta nikoli nismo zares zapustili. Zelo nam je pri srcu, zato tja tudi sami redno zahajamo.

Na tej strani vam ponujamo pester izbor najbolj priljubljenih a la carte afriških potovanj, ki pa jih na osnovi vaših želja lahko priredimo samo za vas. Primere programov si lahko ogledate pod posameznimi državami, lahko pa kliknite na aktivnost, ki jo želite, in prikazale se vam bodo države, kjer so te aktivnosti na voljo.

Pri Liberty Slovenia smo strokovnjaki za “a la carte“ afriška potovanja, potovanja po meri, in prepričani smo, da vam lahko pri pripravi dopusta po vašem okusu ustrežemo. Potujete lahko kadarkoli v letu, po želji vam prilagodimo dolžino potovanja, izbirate lahko med različnimi kategorijami hotelov,… Skoraj vse je možno.

Pišite nam, nas pokličite ali obiščite in prisluhnili bomo vašim željam. Skupaj bomo sestavili program, ki bo tako po vsebinski kot tudi po finančni plati zadovoljil vaše potrebe in zmožnosti.

Veselimo se vašega obiska!

                     Klikni na izbiro

Bocvana

Bocvana je skriti raj v osrčju Afrike. Je miroljubna država, ena najbolj varnih na črnem kontinentu. Bocvana je afriška zgodba o uspehu. Zaradi redke poseljenosti in neokrnjene narave je ena izmed pomembnejših vej gospodarstva turizem, oblasti pa se s številnimi omejitvami in visoko cenovnimi safariji trudijo, da ta ne bi prerasel v masovnega, kot je to primer ponekod v vzhodni Afriki. Za safari boste v Bocvani sicer morali odšteti več denarja kot drugje, vendar pa boste doživeli sanjski safari, kot mu ni para.

več o tem

Južna Afrika

Južna Afrika je dežela raznovrstnih pokrajin, najlepšega afriškega mesta Cape town, številnih obrazov ter najrazličnejših ljudstev in kultur. V državi, ki se ponaša z odličnimi safariji, obalo dveh oceanov, vinorodnimi dolinami in z visokimi gorami, lahko občutimo izjemno sožitje napredka in tradicije. Za Južno Afriko je najbolj značilen tip potovanja tako imenovani »self drive«. Če vam bolj ustreza potovati z vodnikom ali v skupini, je seveda tudi to mogoče. Država pa je poznana predvsem po raznolikosti. Toliko različnih stvari, kot jih lahko doživite v Južni Afriki, ne boste doživeli nikjer drugje v podsaharski Afriki: mesta, klasičen afriški safari, narava, ogledi kitov, pingvinov, morskih levov, potapljanje z morskimi psi, odlična hrana, še boljše vino, farme nojev,…

več o tem

Kenija

Kenija, nekdanja obljubljena dežela belih naseljencev, je zaradi pisanosti živalskega in rastlinskega sveta, zaradi lahke in hitre dostopnosti do narodnih parkov ter zaradi dobrih letalskih povezav ena najbolj turistično obiskanih dežel v Afriki. Kenija je naravni paradiž in nudi izjemno safari dogodivščino. Vendar če želite dobro izkušnjo, se je safarijem iz Mombase potrebno izogniti. Odpravite se v Masai Maro in parke v notranjosti dežele, kjer se bo pred vašimi očmi odvijal nepozaben živalski svet.

več o tem

Malavi

Značilnosti, ki jih opevajo turistični prospekti o Malaviju so raznolika in čudovita pokrajina, prvinsko življenje, pestro živalstvo in rastlinstvo narodnih parkov ter obrežje jezera Malavi, ki prekosi marsikatero obalo tropskih morij. Vendar pa Malavi slovi predvsem po svojih prijaznih prebivalcih, ki vas bodo sprejeli z iskreno dobrodošlico in širokim nasmehom na obrazu. Safari v Malaviju mogoče ni tako dober, kot je v sosednji Tanzaniji in Zambiji, vendar je kombinacija safarija, plantaž čaja, narave, domačinov in obale tista, zaradi katere je obisk te majhne dežele v JV Afriki tako izjemen. Zaradi manjših razdalj pa so tudi vožnje bolj znosne.

več o tem

Namibija

Med puščavo Kalahari in hladnim Atlantikom se nahaja Namibija, ena najlepših dežel na svetu. Na več kot 40-krat večjem ozemlju od Slovenije živi približno toliko ljudi kot pri nas, vendar pa kljub temu v Namibiji prebiva pisana paleta tradicionalnih kultur. Poleg prebivalcev (Himbe so tiste, ki nas Slovence še posebej privlačijo) in bogate infrastrukture vam bodo pod kožo zlezli predvsem namibijska prostranost in brezmejnost narave, očarljivost puščave, čudovite barve sipin, gora in neba ter bogat živalski svet. Namibija ni klasična afriška država. Izjemno organizirana in urejena je, zato je še posebej primerna za tiste, ki prvič potujete v Afriko, oziroma za tiste, ki vam je narava neizmerno všeč. Večjega miru in prostranosti oz. manj turistov ne boste našli nikjer drugje. Verjemite, Namibija vas bo naravnost očarala! Raziščete jo lahko na tako imenovan »self drive« način, ki je v Namibiji zelo priljubljen in cenovno dostopnejši, lahko pa jo obiščete tudi z vodnikom, kar vam je ljubše.

več o tem

Tanzanija z Zanzibarjem in Pembo

Tanzanija je med Slovenci ena izmed najbolj priljubljenih držav črne Afrike. Tanzanija je “in”. Vsi obožujejo Serengeti in Ngorongoro, ki sta bogata z življenjem. Njun obisk boste le stežka pozabili, saj predstavlja safari v njegovi najlepši luči. V Tanzaniji pa najdemo še najmanj dva superlativa. Prvi je najvišji gorski masiv na stari celini, mogočni Kilimandžaro, in drugi so neskončne plaže rajskega Zanzibarja. Veliko je razlogov, da pokukate v ta košček našega planeta.

več o tem

Uganda

Gorile, šimpanzi in osupljiva narava so prve značilnosti, na katere pomislimo, ko slišimo ime Uganda. Ali ste vedeli, da ima ta biser Afrike, kot jo je poimenoval Winston Churchill, najvišjo koncentracijo primatov na svetu? Srečanje z gorilami in šimpanzi v naravi je eno najbolj impresivnih srečanj z divjimi živalmi na svetu! Čeprav so ta srečanja draga, pa so vredna vsakega evra. Uganda je tudi dom najvišjemu gorovju v Afriki, je dom izviru Nila, je raj za ljubitelje ptic, v številnih narodnih parkih pa lahko doživite tudi pravi afriški safari. Ker masovni turizem Ugande še ni odkril, jo je še toliko lepše obiskati.

več o tem

Zambija z Viktorijinimi slapovi

Zambija je mirna država s svetovno znanimi Viktorijinimi slapovi, ki jih deli s sosednjo državo Zimbabve, bogatim živalskim svetom, z osupljivo pokrajino in neukročeno divjino, ki še ni podlegla masovnemu turizmu. Ceste izven mest so v Zambiji slabe, razdalje med narodnimi parki pa velike. Potrebno jih je premagovati z letalom, zaradi česar je safari v Zambiji med dražjimi. Vendar pa je zambijska divjina ena najmanj okrnjenih med safariji v Afriki, kar je doživetje brez primere.

več o tem

Zimbabve z Viktorijinimi slapovi

Prijaznost, gostoljubnost in ustvarjalnost domačinov skupaj z velikimi čredami živali in bogatim številom plenilcev na safariju je tisto, kar vas bo vedno znova vleklo nazaj v Zimbabve. Slavni Viktorijini slapovi, ki jih Zimbabve deli s sosednjo Zambijo in kjer boste na voljo našli izobilje pustolovščin, narodna parka Hwange in Mana Pools s spektakularno floro in favno, (če ostane čas pa še) jezero Karibu in Motobos so kraji, ki bi morali biti na vašem potovalnem seznamu po Zimbabveju.

več o tem